Het Community art project Ik vergeet je niet is aan het begin van de coronacrisis is geïnitieerd door Anneke Wijn van CC-educatie en Cultuur Compaan uit Roosendaal in de gemeentes Roosendaal, Breda en Halderberge. In het dorp Bosschenhoofd kregen deelnemers aan het project wekelijks een creatieve opdracht van lokale kunstenaars.
Elke opdracht had een eigen thema en werd uitgevoerd met huis-tuin -en keuken materialen. Na acht weken zijn alle werkstukken verzameld en verwerkt tot een kunstinstallatie. Tijdens de Kunst en Atelierroute in september is dit tentoongesteld in het Gerard van Slobbenhuis. Tijdens dit expositie weekend konden deelnemers elkaar ontmoeten en samen in gesprek gaan over de opdrachten en het resultaat. In dit filmpje ziet u een impressie van dit project.
“Blij dat ik mee heb gedaan, het is een geslaagd project.”
“Het was fijn dat elke week de kunstenaar even langs kwam en een praatje maakte.”
“De opdrachten waren een fijne afleiding, even niet aan Corona denken.”
“wat een mooi en indrukwekkend project, heel zinvol en verbindend.”
Bekijk onderstaand stappenplan hoe je mee kunt doen.
Voor vragen kun je mailen naar info@cc-educatie.nl, of neem telefonisch contact op via Anneke Wijn: 06 – 29 48 36 04
Meld je aan via info@cc-educatie.nl of vraag iemand anders dit voor je te doen. (Als dit lastig is kan telefonisch aanmelden ook via Anneke Wijn). Graag je naam, adres en telefoonnummer duidelijk vermelden zodat we weten waar we een tasje aan de voordeur kunnen hangen met de eerste opdracht, poster en flyer. Natuurlijk nemen we hierbij je privacy in acht en worden je gegevens niet gedeeld.
De opdracht(en) ontvang je elke week via e-mail of Astrid hangt het tasje aan je voordeur. Je krijgt hierin duidelijk uitleg, tips en voorbeelden. Alles is uit te voeren met huis-tuin-en-keukenmaterialen.
Op een afgesproken datum zet iedereen zijn kunstwerk(en) bij de voordeur en komt Astrid deze ophalen. Zij gaat vervolgens aan de slag om alles te verwerken tot één kunstwerk dat we samen feestelijk onthullen en tentoonstellen op het moment dat de maatregelen het toelaten.
In deze opdracht laten we ons inspireren door Delfts blauwe tegeltjes met hun mooie spreuken. Echter maken wij geen Delfts blauwe tegeltjes maar Bosschenhoofdse blauwe wolken! De kleur blauw staat symbool voor vertrouwen en geloof. De wolk staat symbool voor geluk en verandering.
Wanneer je klaar bent met poetsen en klussen blijven de borstels, sponsjes en kwasten achter in de kast.In deze opdracht maken we van deze oude kwasten en borstels grappige figuren. Ze staan symbool voor
de vrienden en familie die we nu minder zien.
Met opdracht 5 maak je je eigen geluidsmobiel. Dit doe je met allerlei materialen die je om je heen kunt
vinden. Je mobiel mag tot 1,5 meter lang zijn. De kunstenaars gaan de gemaakte werkstukken bij elkaar hangen zodat ze samen één grote mobiel vormen. De wind zorgt voor beweging. Is er geen wind, dan zorgen we zelf voor beweging. Met onze ogen dicht kunnen we luisteren naar het geluid van ons allen samen.