Doe mee en meld je aan door te mailen naar: info@cc-educatie.nl. Geef daarbij je naam, adres en telefoonnummer door. Rechtstreeks bellen mag ook, naar Anneke: 06-29483604.
Bedenker en initiatiefnemer van Ik vergeet je niet in Halderberge, Roosendaal en Breda.
Ik werk vanuit mijn atelier in basisschool school de Schittering in Oudenbosch. In nauwe samenwerking met Gemeenten, GGD, zorg en welzijnsorganisaties, schooldirecties, kinderen, kunstenaars en ouderen ontwikkel ik sociaal maatschappelijke kunstprojecten waarbij participatie hoog in het vaandel staat. Deze initiatieven stimuleren de sociale cohesie in stad, dorp en wijk.
Met Community art projecten zoals Tijd van je leven en Ik vergeet je niet zetten we kunst in als middel. Op deze manier dagen we deelnemers uit om op ontdekkingstocht te gaan, nieuwe technieken te leren en nieuwe verbindingen te maken. Ik ben met veel passie en plezier projectleider voor deze trajecten.
Met “Ik vergeet je niet open atelier Halderberge ” willen we mensen de gelegenheid geven om op een laagdrempelige manier nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Vorig jaar hebben we een fantastische afsluiting gehad tijdens de kunst en atelierroute. Natuurlijk hopen we, dat we ook deze keer iedereen enthousiast kunnen maken om mee te doen. Het is inspirerend om te zien hoe kunst mensen, jong, oud, Halderbergenaar, Oekraïner met elkaar kan verbinden. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met alle deelnemers en partners aan de slag te gaan.
Deze keer breiden we naast de volwassen workshops uit met een speciaal kinderatelier. De kinderworkshops starten in eerste instantie specifiek voor de kinderen in het vluchtelingencentrum.
Hopelijk tot ziens bij “Ik vergeet je niet”.
Website: www.cc-educatie.nl
“Kunst is de meest vredige manier om je emoties te uiten”
Als beeldend kunstenaar en vormgeefster haal ik mijn inspiratie uit de natuur en gesprekken met mensen. Ik probeer me altijd te focussen op het positieve. Die momenten en de bijbehorende emoties probeer ik te vertalen in mijn kunst. Dit doe ik door middel van typografie, digitale vormgeving en beeldend werk.
Mijn passie ligt in het implementeren van creativiteit in het alledaagse leven, en bewuster leren genieten van de kleine momentjes die ons gelukkig maken. Mijn doel zal dan ook zijn om de deelnemers na elke bijeenkomst met een blij, voldaan gevoel naar huis te laten gaan.
De komende weken gaan we onder andere aan de slag met geluksmomentjes in ons leven. Ik weet zeker dat we elkaar sprankeltjes licht en creativiteit gaan geven. Ik heb er zin in!
Schilderen is het liefste wat ik doe. Ik werk op canvas, leer en stof. Een van mijn specialiteiten is het maken van muurschilderingen binnenshuis.
Daarnaast heb ik een grote passie voor mode en beschilder ik tweedehands kleding. Ik maak van bestaande vintage items nieuwe unieke kledingstukken. Schoenen bewerk ik ook. Dit alles doe ik ook op aanvraag. Deze kleren zijn in mijn ogen persoonlijke kunstwerken die ik voor iemand op maat maak.
Ik vind het leuk om mijn techniekkennis over te dragen en een ander verder op weg te helpen. Bij het project Ik vergeet je niet (open atelier) vertalen deelnemers hun eigen verhalen in de kunstwerken die we samen gaan maken. Ik kijk er naar uit om te helpen bij het verbeelden van deze verhalen.
Mijn werk draait om jezelf ontdekken, uiten en verbinden met anderen, vooral voorbij de woorden. Oorspronkelijk kom ik uit de dans- en theaterwereld, en ontdekte al snel dat het lichaam mijn eerste taal is. In mijn werk zet ik het lichaam centraal als middel om verhalen op te halen, te vertellen en nieuwe verbindingen te leggen. Beweging en lichaamstaal zeggen vaak meer dan woorden ooit kunnen. Ze brengen ons dichter bij wat we echt voelen, en dat is iets wat we allemaal delen – ongeacht waar we vandaan komen of welke taal we spreken.
In dit project gebruik ik dans, beweging en creatieve expressie om mensen te helpen elkaar te begrijpen, zelfs als we verschillende talen spreken. We maken samen creaties waarin lichaamstaal en gevoel de boventoon voeren, en waarin we samen kunnen reflecteren op wat er binnenin ons leeft. Het creatieve proces zelf, zonder woorden, is wat ons verbindt, en zo brengen we onze eigen kleur, taal en gevoel in.
Het gaat niet om perfectie, maar om het samen zijn, het samen voelen. Lichaamstaal is een universele taal, en daarin vinden we elkaar, zelfs zonder woorden. En het mooie is: door samen te creëren, leren we niet alleen iets nieuws over elkaar, maar ook over onszelf.
VERBEELDER
Een veelzijdig beeldend vormgever en fotograaf. Opgegroeid in- en rond Rotterdam, waar hij tevens de vakopleiding illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam volbracht. Nu vooral bekend als architect en hoofdontwerper van vakantie- en attractiepark Duinrell.
Sinds enkele jaren gevestigd in Oudenbosch en actief betrokken in de kunstsector. Niet alleen als beeldmaker, maar ook als lid van de Vakjury kunst- en cultuurprijs Halderberge. En sinds 2024 ook als galeriehouder in het centrum van Oudenbosch: De Salon.
“Als het woord ‘verbeelder’ zou bestaan, dan ben ík de verbeelder!”
In het vrije werk, dat Martijn van Haaster maakt, zoekt hij de balans tussen artistieke expressie en technische experimenten, wat resulteert in beelden die zowel aantrekkelijk als betekenisvol zijn. Zijn werk is verhalend, toegankelijk en spreken tot de verbeelding. Hij maakt gebruik van diverse visuele disciplines en technieken. Denk aan fotografie, tekenstijlen, digitale 3D technieken. In het maakproces, gaat hij het experiment nooit uit de weg!
Door de jaren heen, heeft Martijn van Haaster aanzienlijke erkenning gekregen voor zijn werk. Hij werkt samen met diverse opdrachtgevers, kunstenaars en vormgevers.